Xornada sobre emprego e riqueza no monte comunal

folleto xornada

O pasado sábado asistimos á xornada “Creación de emprego e riqueza mediante o uso cooperativo do monte comunal”, a cal resultou ser moi interesante, tanto polos temas tratados como pola calidade dos ponenetes.

O acto desenvolveuse na Casa do Concello de Carballeda de Avia, froito da colaboración da Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias (AGACA) e o Concello de Carballeda de Avia a través da Rede Eusumo (Consellería de Economía, Emprego e Industria).

Na xuntanza, que contou cun elevado número de asistentes de diversos puntos de Galicia, explicouse a orixe e evolución das comunidades de montes en man común a través do tempo e tamén se falou da imprescriptibilidade da propiedade comunal: é dicir, que o monte comunal é inalienable, inembargable e indivisible.

Ademais do percorrido histórico, tamén se expuxeron diversas iniciativas innovadoras no medio rural, como, por exemplo, as que teñen que ver coa eficiencia enerxética.

Por último, os asistentes tivemos a oportunidade de coñecer unha serie de proxectos que se están a desenvolver nos montes galegos, como son o caso da castaña en Manzaneda, o porco celta e a resina dos piñeiros, esta última en Mougás (Oia).

Os relatores coincidiron en defender que o monte galego ten moito potencial para desenvolver iniciativas que xeren riqueza, sempre que se trate de proxectos innovadores e diferenciados da oferta que xa existe actualmente.

xuntanza carballeda2

9 claves para o éxito

Neste senso, deixámosvos aquí as 9 claves de éxito de calquera iniciativa, as cales foron expostas na xornada:

-Que todo o mundo sala gañando.

-Que se teñan os obxectivos claros.

-Que xere resultados visibles.

-Que os xestores teñan marxe de manobra.

-Que o modelo de negocio sexa o axeitado.

-Que as normas internas estean claras para todos.

-Que todo o mundo colabore con xenerosidade.

-Que ninguén veña a “perturbar”.

-Que haxa bastantes comuneiros implicados.

O acto, que foi inaugurado e clausurado polo alcalde de Carballeda, Luis Milia, rematou cunha comida na que os asistentes puidemos intercambiar puntos de vista e experiencias.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s